Salami chips är en snabb och enkel rätt att göra som blir god med Aioli! jag introducerades till tapas rätten på min förra praktikplats och bestämde mig för att göra den hemma, men istället för att fritera Salamin så tillagade jag den i ugnen och lika god och krispig blev den! eftersom att jag inte tänkte på att ta en bild tidigare så lånade jag en ifrån www.coop.se där jag också fick receptet ifrån!
Börja med att sätta ugnen på 200º, lägg sedan ut så många salamiskivor du vill ha på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 10 minuter. (Om du under tiden vill göra en snabb Aioli så kan du bara blanda majonäs och vitlök till en god smak) När det gått tio minuter låt Salamichipsen vila tills de blir torra och krispiga.
Här är ett litet urval av det vi serverar på restaurangen! Tänkte fortsätta lägga upp lite bilder bara för att visa hur våra rätter blir, den här gången så lyckades jag bara ta bild på "dagens" och fiskrätterna (det här är från förra veckan) ska försöka ta mer bilder den här veckan!
Smörj en form "24cm i diameter" med löstagbar kan och strö potatismjöl eller ströbröd.
Riv mandelmassan grovt, tillsätt sedan äggen och rör ihop till en smet. Sikta i kakao. Häll sedan ner i formen och grädda i ugnen i ca. 20 min. Låt sedan botten svalna.
Vispa grädden medelhårt och mixa hallonen. Lägg gelatinbladen i blöt medans du tillsätter florsockret i hallonen och rör till det smällt. Krama ur det blötlagda gelatinbladen och smält ner på svag värme i en kastrull.
Rör försiktigt ner 1 dl av hallonen i gelatinet och rör därefter ihop det med resten av hallonen. Tillsätt citronskalet.
Sedan rör du försiktigt ner halften av grädden i hallonen och vänd därefter ner resten av grädden i hallonsaften.
Häll moussen över kakan i formen, täck sedan över tårtan och låt den stå i kylen i minst två timmar.
Värm den hackade chokladen i vattenbad eller i micron tills den blir nätt och jämt smält. Blanda i grädden. Blanda i florsockret, lite i taget, sedan kokosflingorna.
Låt svalna innan du format smeten till små bollar.
Rulla dem i den rivena chokladen och lägg i små formar.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör , mjölk och det rivena citronskalet.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och rör ner i smeten.
Placera ut formarna och fyll dem till hälften med smet.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Under tiden muffinsen är i ugnen kan du smälta chokladen. När allt det är klart är det dags för att hälla chokladen på muffinsen. det gör du lättast genom att hälla på chokladen med en sked, om du vill kan du toppa med strössel.
Bilden är tagen med en Iphone så ni får ursäkta kvalitén, själva ostsmeten var mer vit när man såg den med blotta ögat.
600 gram kycklingfilé(er)
1 st Purjolök
3 dl creme fraiche
100 gram västerbottensost
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar efter smak
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och dela purjolöken i mitten, skär därefter löken i 1 cm breda bitar och fräs dem mjuka i smör eller olja i en het stekpanna, jag kryddade purjolöken med lite salt och peppar. Låt den mjuka purjolöken vila på en tallrik medans du börjar putsa kycklingen.
Ta bort fettstrimlorna från kycklingen och krydda med salt och peppar på båda sidorna, bryn filéerna i en stekpanna med smör eller olja tills den får en fin gyllenbrun färg.
Lägg filéerna i en ugnssäker form och fördela purjolöken över.
Blanda ihop creme fraiche och ost samt pressad vitlök och krydda med salt och peppar efter smak, bred sedan ostsmeten över kycklingen och sätt in i ugnen ca 35-40 minuter.