Hallonmoussetårta
Kategori: Bakverk
Källa: Recepten.se

175° Ca 10 bitar
Botten:
400 g mandelmassa
400 g mandelmassa
4 st ägg
4 msk kakao
Fyllning:
5 dl vispgrädde
400 g hallon
200 g florsocker
8 st gelatinblad
0.5 st citron " skalet"
Smörj en form "24cm i diameter" med löstagbar kan och strö potatismjöl eller ströbröd.
Riv mandelmassan grovt, tillsätt sedan äggen och rör ihop till en smet. Sikta i kakao. Häll sedan ner i formen och grädda i ugnen i ca. 20 min. Låt sedan botten svalna.
Riv mandelmassan grovt, tillsätt sedan äggen och rör ihop till en smet. Sikta i kakao. Häll sedan ner i formen och grädda i ugnen i ca. 20 min. Låt sedan botten svalna.



Vispa grädden medelhårt och mixa hallonen. Lägg gelatinbladen i blöt medans du tillsätter florsockret i hallonen och rör till det smällt. Krama ur det blötlagda gelatinbladen och smält ner på svag värme i en kastrull.

Rör försiktigt ner 1 dl av hallonen i gelatinet och rör därefter ihop det med resten av hallonen. Tillsätt citronskalet.
Sedan rör du försiktigt ner halften av grädden i hallonen och vänd därefter ner resten av grädden i hallonsaften.
Häll moussen över kakan i formen, täck sedan över tårtan och låt den stå i kylen i minst två timmar.
/ Josefin
/ Josefin