Smaka Loss

Här hittar ni recept och fakta om mat och bakverk.

Hallonmoussetårta

Kategori: Bakverk

Källa: Recepten.se
 
175°    Ca 10 bitar 
 
Botten:
400 g mandelmassa
4 st ägg
4 msk kakao
 
Fyllning: 
5 dl vispgrädde
400 g hallon
200 g florsocker
8 st gelatinblad
0.5 st citron " skalet"
 
Smörj en form "24cm i diameter" med löstagbar kan och strö potatismjöl eller ströbröd.

Riv mandelmassan grovt, tillsätt sedan äggen och rör ihop till en smet. Sikta i kakao. Häll sedan ner i formen och grädda i ugnen i ca. 20 min. Låt sedan botten svalna.
 
   
 
 
Vispa grädden medelhårt och mixa hallonen. Lägg gelatinbladen i blöt medans du tillsätter florsockret i hallonen och rör till det smällt. Krama ur det blötlagda gelatinbladen och smält ner på svag värme i en kastrull.
 
 
 
Rör försiktigt ner 1 dl av hallonen i gelatinet och rör därefter ihop det med resten av hallonen. Tillsätt citronskalet.
Sedan rör du försiktigt ner halften av grädden i hallonen och vänd därefter ner resten av grädden i hallonsaften.
 
Häll moussen över kakan i formen, täck sedan över tårtan och låt den stå i kylen i minst två timmar.

/ Josefin

Kommentarer


Kommentera inlägget här: