Smaka Loss

Här hittar ni recept och fakta om mat och bakverk.

Kycklinggratäng med purjölök

Kategori: Mat

Bilden är tagen med en Iphone så ni får ursäkta kvalitén, själva ostsmeten var mer vit när man såg den med blotta ögat. 
 
600 gram kycklingfilé(er) 
1 st Purjolök
3 dl creme fraiche
100 gram västerbottensost
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar efter smak 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Skölj och dela purjolöken i mitten, skär därefter löken i 1 cm breda bitar och fräs dem mjuka i smör eller olja i en het stekpanna, jag kryddade purjolöken med lite salt och peppar. Låt den mjuka purjolöken vila på en tallrik medans du börjar putsa kycklingen.
 
Ta bort fettstrimlorna från kycklingen och krydda med salt och peppar på båda sidorna, bryn filéerna i en stekpanna med smör eller olja tills den får en fin gyllenbrun färg. 
 
Lägg filéerna i en ugnssäker form och fördela purjolöken över. 
 
Blanda ihop creme fraiche och ost samt pressad vitlök och krydda med salt och peppar efter smak, bred sedan ostsmeten över kycklingen och sätt in i ugnen ca 35-40 minuter.
  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: