Smaka Loss

Här hittar ni recept och fakta om mat och bakverk.

Fläskfilépanna med paprika och bacon

Kategori: Mat

Källa: Recepten.se
 
 1 st fläskfilé
2 st paprikor
200 g champinjoner
ca 140 g (1pkt) bacon
2 dl créme fraice
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
0,5 tsk malen chilipeppar
 
 
Börja med att skära fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna tills de får en fin stekyta, (ca 3 min per sida). Lägg över dem på ett fat, de behöver inte vara helt genomstekta.
 
Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek några minuter.
 
Häll på créme fraiche, paprikapulver, tomatpuré och chilipeppar och rör om, om du vill så kan du lägga till körsbärstomater som jag har gjort på bilden. Låt puttra i 10 minuter efter att du har lagt på fläskfilébitarna. Rör om när du känner att det behövs.
 
Skär bacon i mindre bitar och lägg på. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.
 
Klart!
/Jenni

Kommentarer


Kommentera inlägget här: