Prinsesstårta med italensk maräng
Kategori: Tårtor
Källa: Recepten.se

175°
Ca. 12 - 14 bitar
Bottnar:
4 ägg
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en rund form ca. 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner bakpulvret och blanda till sist ner vetemjöl, potatismjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 40 minuter.
Låt kakan stå i formen några minuter innan du stjälper upp den i två delar, så den hinner svalna.
Låt kakan stå i formen några minuter innan du stjälper upp den i två delar, så den hinner svalna.
Fyllning 1:
5 gelatinblad
2 dl vaniljkräm (Marsankräm)
5 gelatinblad
2 dl vaniljkräm (Marsankräm)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp marsankrämen. Ta bort kastrullen från plattan. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet . Lägg ner dem i den varma krämen och rör om tills krämen stelnat
Fördela krämen mellan de de två bottendelarna.
Fyllning 2:
2 dl hallonsylt
Fördela hallonsylten över marsankrämen, lägg sedan ihop bottnarna.
Koka upp marsankrämen. Ta bort kastrullen från plattan. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet . Lägg ner dem i den varma krämen och rör om tills krämen stelnat
Fördela krämen mellan de de två bottendelarna.
Fyllning 2:
2 dl hallonsylt
Fördela hallonsylten över marsankrämen, lägg sedan ihop bottnarna.
Italensk maräng (Källa: Erikasfrestelser.blogspot.se):
2 ägg vitor
2 ägg vitor
1 msk + 1 dl socker
½ dl vatten
Vispa äggvitorna till hårtskum med 1 msk socker. Koka vatten och 1 dl socker till 122 grader.
Häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna.
Vispa med elvisp tills marängen är helt kall. Tar ca 10-15 min.
Fördela marängen över tårtan och låt stelna. Garnera sedan.
Garnering:
Jordgubbar
Blåbär
Hallon
Strössel