Arraksbollar
Kategori: Bakverk
Källa: Mingodasida.blogspot.se
ARRAKSDEGEN
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
- 3 dl kaksmulor
- 4 dl havregryn
- 1 dl socker
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 msk kaffe
- 1 krm arrakarom
- Chokladströssel
Smält chokladen och mixa ihop den med ingredienserna (krossa kakorna i en mortel eller matbredare) till en deg. Degen ska vara lite kladdig. Ställ gärna in bunken i kylen en stund så att degen stelnar lite.
Rulla degen till små bollar, vänd runt dom i chokladströssel. Tryck gärna lite med fingertopparna så att strösslet fastnar och så att arraksbollarna blir jämna och fina.
Förvara arraksbollarna i kylen.
/ Josefin & Jenni
Rulla degen till små bollar, vänd runt dom i chokladströssel. Tryck gärna lite med fingertopparna så att strösslet fastnar och så att arraksbollarna blir jämna och fina.
Förvara arraksbollarna i kylen.
/ Josefin & Jenni