Smaka Loss

Här hittar ni recept och fakta om mat och bakverk.

Mazariner

Kategori: Bakverk

 


175°

RDEG
  • 200g smör
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggula
 
MANDELFYLLNING
  • 150g sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 3 ägg
  • 1 ½ strösocker
  • 2msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100g smält smör
 
GLASYR
  • 2 dl  florsocker
  • 5 msk vatten
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg, den ska bli en smidig.
 
Koka upp vatten i en kastrull och häll i mandlarna och låt koka i en minut, detta kallas att skålla. Ta sedan bort kastrullen från spisen och skölj av med kallt vatten så du inte bränner dig. Skala sedan mandlarna genom att trycka på ena änden så skalet glider av. Mal sedan mandlarna i en matbredare eller mandelkvarn.
 
Vispa ägg och socker poröst och rör ner den malda mandeln, tillsätt mjöl blandat med bakpulver i smeten och rör ner det växelvis med det smälta smöret. 
 
Tryck ut degen i mazarinformar, få det så tunt som möjligt, fyll formarna med två tredjedelar mazarinsmet.
 
Grädda mazarinerna i ugnen tills de blir gyllenbruna i 175 grader. När du tar ut mazarinerna ur ugnen så vänder du de upp och ner på en plåt (utan att trycka!) tills de har svalnat så att mazarinerna blir plana.
 
Gör en glasyr av florsocker utrört med vatten, du kan tillsätta karamellfärg om du vill ha annan färg på glasyren. Bred över glasyren när Mazarinerna har svalnat.
 
/ Josefin & Jenni

Kommentarer


Kommentera inlägget här: