Smaka Loss

Här hittar ni recept och fakta om mat och bakverk.

Saltimbocca med vindruvssky och kantarellrisotto.

Kategori: Mat

Källa: Östgötatidningen

Såg ett par recept i östgötatidningen och blev lite sugen på att testa. Som tur är så visade det sig att bli riktigt gott att äta Saltimbocca med vindruvssky och kantarellrisotto samt Chokladtarte med plommonkompott en söndagskväll med familjen!
 
I det här inlägget så förklarar jag hur man tillagar Saltimboccan och dens tillbehör, se fram emot nästa inlägg där jag lägger ut Chokladtarten's recept, det är helt klart den godaste desserten som jag gjort. 

SALTIMBOCCA MED VINDRUVSSKY OCH KANTARELLRISOTTO (4pers)
Här är receptet! dock så behöver ni inte följa det blint, äventyra lite och gå efter er egna smak. 
Den här rätten är väldigt god och jag rekommenderar den verkligen, såsen har en smak som sticker ut, köttet är saftigt och kombinerat med den krämiga risotton så blir det riktigt gott! 

KANTARELLRISOTTO  
  • 25g smör
  • 1 gul lök
  • 3dl avorio- eller arborioris
  • 7-8 dl vatten
  • 1½ msk koncentrerad kycklingfond
  • 150g kantareller 
  • 50g parmesanost
  • salt
  • vitpeppar 
Hacka löken och fräs den i en gryta tillsammans med en klick smör, häll ner riset och fräs den tillsammans med löken i ca 3 minuter under omrörning. 
 
Blanda vatten och kycklingfond till en buljong och häll det över riset så att det täcker, fortsätt att späda på med 1-2dl åt gången när du ser att riset har absorberat vätskan, rör om lite då och då samtidigt som du delar kantarellerna i mindre bitar och river parmesanosten. 
 
När riset är "al dente" och lite krämig till konsistensen så vänder du ner kantarellerna och osten och blandar in dom i risotton, krydda med salt och peppar. 
 
 RÖDVINSSKY MED VINDRUVOR 
  • 25g smör
  • 1 gul lök 
  • 2msk socker
  • 4dl rött vin
  • 2msk koncentrerad kalvfond
  • 1 3/4 dl vatten 
  • några kvistar salvia 
  • salt
  • vit peppar
  • 150g vindruvor
Finhacka löken och fräs i smör tillsammans med sockret. 
 
Blanda ihop vin,fond och vatten, häll vätskan över löken och bryt i några kvistar salvia, halvera vindruvorna under tiden som skyn kokar (ca 20 min eller reducera till bästa smak)
 
Ta upp salviakvistarna och smaka av med salt och peppar, blanda i vindruvorna och koka upp såsen en sista gång. 
 
SALTIMBOCCA
  • 8 centimetertjocka skivor kalvrygg (Jag tog rostbiff istället)
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 8 salviablad
  • salt
  • malen svartpeppar 
  • vetemjöl
Banka ut köttet lite lätt och lägg den på en skärbräda. 
 
Dela skinkskivorna på mitten och lägg 2 salviablad på varje köttskiva och därefter en halv skiva skinka, vik köttet och fäst med en tandpetare. 
 
Blanda salt, peppar och mjöl och vänd köttskivorna i det och stek sedan i ett par minuter så att båda sidorna får en fin färg.
 
__________________________________________________
 
Sådär! hoppas ni lyckas med det som jag gjorde, det är verkligen enkelt att tillaga och en väldigt god maträtt! 
 
/Jenni
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: